Календар свих културних дешавања у граду

Фестивал фотографије Србије

У организацији Дома омладине 15.јуна у 20 часова у Галерији Дома омладине биће отворен Фестивал фотографије Србије.

Отварање изложбе полазника школе сликања „Артмада“

У Галерији Дома омладине 17.јуна у 19 часова биће отворена изложба слика полазника Школе цртања и сликања АРТМАДА.

Подстанари

Уметнички пројекат студената IV године студијског програма Графички дизајн, ФИЛУМ. Изложбу ће отворити мр Ирена Кнежевић, доцент.
„Истински хумор извире из срца, не мање него из главе; то није презир, његова суштина је љубав; он се не појављује у смеху већ у благим осмесима који леже далеко дубље.“

Томас Карлајл

SERBIA RAW

ПРОМОЦИЈА ФОТОГРАФСКЕ КЊИГЕ SERBIA RAW ФОТО-КОЛЕКТИВА BELGRADE RAW ИЗ БЕОГРАДА.

На промоцији говоре чланови колектива Лука Кнежевић-Стрика и Мане Радмановић.

Дани израелског филма

У оквиру Дана Израела у Крагујевцу у башти Дома омладине биће одржани Дани израелског филма.

Светски дан музике – Милош Тодоровски Трио

Милош Тодоровски, дугогодишњи музичар бечког Burgtheatra и групе Fatima Spar & Freedom Fries, српској публици познат по гостовању са аргентинским квартетом Minimal Tango; наступима на EXIT-у,Umbria Jazz фестивалу у Београду и Етнофесту Палић са Фатимом Спар, окупио је око себе два изузетна млада музичара за свој нови ауторски пројекат: виолончелисту из Барселоне – Carles Muñoz Camarero (Billi & Johnni trio) и бечког перкусионисту – Amir Wahba (Golnar & Mahan trio). Тројицу музичара везује класично музичко образовање, наклоност према џезу, world музици и импровизацији.
Средиште репертоара чини циклично дело Македонска Свита у балканско-барокном стилу а репертоар употпуњују разне композиције у етно-џез стилу, Коло, румунска Сирба, а све то зачињено џез хармонијом, ритмовима и импровизацијом.

Концерт Ансамбла песме и плеса Ваздушно десантске војске Русије

Ансамбл песме и плеса ваздушне десантске војске Русије почео је свој славни уметнички пут још давне 1937.године као Ансамбл песме и плеса црвеноармејаца Кијевског војног округа, који се састојао од 18 особа.Колектив је током свог постојања с правом сматран за један од најбољих у земљи, њиме су управљали талентовани, надарени музичари: заслужни уметник РСФСР Е.Шејнин, заслужни уметници Украјине М.Старицкиј, А.Одарченко, В.Попов, народни уметници Русије А.Боблоев, В.Сербин, А.Гордејев, заслужни уметник републике Грузије В.Халавчук, народни уметници Русије Јевгеније Тетјанко и Генадиј Лужецкиј, заслужни уметници Русије Виталиј Сотсков, заслужни уметник Русије Вјачеслав Умањец.

Кинотека уторком „Walhalla rising", Nicolas Winding Refn

Посетиоци Дома омладине сваког уторка могу да присуствују пројекцији и разговору о приказаном филму. Месец јун посветили смо редитељу Nicolas Winding Refn-у. Улаз на све пројекције је слободан.

ЗАСПАЛИ БОЖУРИ - 630 година од Боја на Косову

Сценско музички приказ страдања и цикличног понављања зле судбине Српског народа на Косову, од велике битке која се одиграла пре 630 година, преко Чарнојевићеве сеобе у седамнаестом веку до егзодуса на крају двадесетог века...Непресушна инспирација песницима и срвараоцима кроз векове...Избор текстова и режија су дело Илије Степановића а у програму наступају глумци Позоришта младих, певачка група Архаика и вокални солисти Абрашевића.

Градски камерни оркестар Шлезингер

Градски камерни оркестар Шлезингер ће уз солисте Снежану Николајевић (клавир), Весну Кршић (клавир), Марка Марковића (обоа), Борислава Чичовачког (обоа) и Душана Јоксића (виолина) извести дела Јохана Кристијана Баха, Албинонија, Менделсона и Андрића, а под диригентском палицом професора Владимира Милића. Улаз на концерт је бесплатан.

Kонцерт школе модерне музике „Октава“

Школа Октава основана је 1.10.1990. Kроз курсеве школе у протеклих двадесет и девет година прошло је више од пет стотина полазника. Оснивач школе Милан Милосављевић – Микица је започео свој рад на темељима школе Радомира Михаиловића –Точка. Р.М. Точак је у почетку рада школе заједно са М.Милосављевићем био предавач. Предмет изучавања је рок, џез и блуз музика.

Конкурс за „PRVI CD“

СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРАГУЈЕВАЦ РАСПИСУЈЕ КОНКУРС ЗА ИЗДАВАЊЕ ПРВОГ АЛБУМА АУТОРСКИМ БЕНДОВИМА, ПОЈЕДИНЦУ ИЛИ АНСАМБЛУ. УСЛОВ ЈЕ ДА АУТОРИ НЕМАЈУ ЗВАНИЧНО ИЗДАЊЕ У СВОМ ПРЕТХОДНОМ РАДУ.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com