Календар свих културних дешавања у граду

КУЛТНИ ЛИК СЕМЕЛВАЈСА

Живот Игнаца Семелвајса, несхваћеног и пожртвованог научника који је открио узрок и превентивне мере за спречавање породиљске грознице, налази се међу изузетно значајним темама медицине још од 1864. године, па све до данас.

„Готам блуз“ – Александар Петровић Бабић, представљање збирке песама

У Готаму су Хероји и Зликовци још увек у форми, гипки, окретни. Остатак становништва морбидно је гојазан, отромбољен и безвољан, готово никада не излази из станова. Улице су постале бескрајан полигон за борбу против правде и хаоса.

Бајка о мртвој царевој кћери

Николај Кољада

БАЈКА О МРТВОЈ ЦАРЕВОЈ КЋЕРИ

Хуманитарни хип-хоп концерт за Андријану

Промоцијом албума DJ Silent и Шкабо (Београдски синдикат) одржаће хуманитарни концерт за Андријану у Галерији Дома омладине 25.јануара са почетком у 21 час. Специјани гости на концерту биће Sick touch, КГ Одред, КГБ, Пабло, Strux i Wixter.

Концерт -Ђорђе Миљеновић + бенд

Ђорђе Миљеновић aka Wikluh Sky иза себе има дугогодишњи стаж како у соло каријери (као композитор, текстописац и извођач) тако и у сарадњи са чувеним Bad Copy-јем. Последњих година представио је јединствен звук и приступ музичком стваралаштву и тако заслужио искрену наклоност регионалне публике.

Џаст Мерид

ЏАСТ МЕРИД

Кинотека уторком „Coffee and Cigarettes“

Месец јануар посвећен је редитељу Jim Јarmusch - u. Овог уторка наши посетиоци биће у прилици да погледају филм "Coffee and Cigarettes".
imdb
Улаз је слободан.

Отварање изложбе „Дислокације: фотографска колонија у Орловату“

Дислокације: фотографска колонија у Орловату

Маида Груден и Мара Прохаска Марковић, историчарке уметности и оснивачи Фотографске колоније у Орловату ће отворити изложбу.

Башта сљезове боје

Бранко Ћопић

БАШТА СЉЕЗОВЕ БОЈЕ

ВИП Кинотека - „Мирис пољског цвећа"

Пројекат „Вип кинотека“ удахнуо је нови живот још једном филмском класику који је обележио домаћу кинематографију. „Мирис пољског цвећа", филм редитеља Срђана Карановића у продукцији Центар филма из 1977. године, остао je запамћен по изузетној глумачкој екипи, као и по оригиналом редитељском приступу.

II реприза „Отац“

Аугуст Стриндберг
"Отац"

КЊАЖЕВСКО-СРПСКИ ТЕАТАР – распоред за фебруар

РАСПОРЕД ЗА ФЕБРУАР

Програм Дома омладине за фебруар

ПРОГРАМ ЗА ФЕБРУАР

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com