Календар свих културних дешавања у граду

Фолкарт Дидгори (Грузија) и АФА Светозар Марковић - Концерт фолклора

Као и претходне године, Студентски културни центар резервисао је јул за необичне звуке и ритам светске плесне сцене, и у госте нам доводи један од најбољих фолклорних ансамбала Грузије - „Фолкарт Дидгори“. Крагујевачка публика ће имати прилике да ужива у необичном сусрету богатих традиција двеју земаља, Србије и Грузије, 20. јула у 20:30 часова, на Ђачком тргу.

„Straight Mickey and the Boyz“ на летњој сцени СКЦ-a

„Straight Mickey and the Boyz“ су један од најталентованијих нових рок бендова у Србији. Динамична, фуриозна тројка одличних музичара из Београда, своје утицаје из разних стилова рока стиснула је у препознатљив и карактера пун израз. Свирају на Летњој сцени СКЦ-а 01. септембра

Представљање Фестивала поезије младих, Врбас и отварање изложбе слика ум. Милијане Радовановић

Песничка манифестација „Мај равнице и младости” која је одржана 1968. године у Врбасу и на којој је учествовало педесетак младих песника из Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана и Бачке Паланке узима се за почетак Фестивала који ће већ од следеће године прерасти у југословенску манифестацију и добити такмичарски карактер.

КЊИГЕ ЈАКОВЉЕВЕ: Дуго путовање преко седам граница, пет језика и три велике религије, не рачунајући оне мале – Олга Токарчук

Олга Токарчук је репрезент савремене пољске књижевности, а за ово монументално дело, 2015, по други пут добила је награду NIKE, највеће признање које се додељује пољским писцима.

Август Мајнерт – пионир српског здравства

Изложба ће бити отворена у оквиру Дана чешке културе у Крагујевцу 2018.

Концерт чембалисткиње Смиљке Исаковић „Bремеплов од Хенрија VIII до Мокрањца“

Смиљка Исаковић је српска чембалисткиња коју критика назива „првом дамом чембала“ и „краљицом чембала“, магистрирала је два инструмента: клавир на Музичкој академији у Београду и Конзерваторијуму „Чајковски“ у Москви, а чембало у Краљевском конзерваторијуму у Мадриду.

Музичка представа „С ове стране музике“ Вере Миланковић, у извођењу Хора Дечјег културног центра Београд

Музичка представа „С ове стране музике“ је музичко-сценско дело које изводи дечји хор, у овом случају Хор Дечјег културног центра Београд, наратор, корепетитор и диригент.

Концертна турнеја пијанисткиње Наде Колунџије „УДАХ/ИЗДАХ ЗВУКА“

Пијанисткиња Нада Колунџија ће у оквиру своје турнеје по Србији под називом УДАХ/ИЗДАХ ЗВУКА наступити и у Крагујевцу.

ОБРЕНОВИЋИ У МУЗЕЈСКИМ И ДРУГИМ ЗБИРКАМА СРБИЈЕ – Ана Боловић, Александар Марушић

Циљ овог комплексног пројекта, којег су финансијски подржали Министарство културе и општина Горњи Милановац, јесте потреба да се евиндентирају, музеолошки, односно архивистички обраде, и у форми каталога објаве подаци о што већем броју предмета и докумената похрањених у фундусима најзначајнијих домаћих установа културе, а везаних за ову, још увек недовољно проучену, владарску породицу.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com