Календар свих културних дешавања у граду

Концерт студената катедре за гудачке инструменте

Кинотека уторком: „Седам самураја“ Акира Куросава

Филмски програм „Кинотека уторком у Дому“ намењен је актуелном стратешком циљу националне културне политике – развоју публике, у овом случају филмске. Дом омладине, као место које је крагујевачки расадник талената за филмску уметност, захваљујући дугогодишњим радионицама за младе, започео је 2018. године програм заснован на бесплатним пројекцијама највећих филмских класика у едукативне сврхе, како би се нова публика научила како историји, тако и естетици филма. Сваког уторка, у галерији Дома омладине од 20:00, организују се некомерцијалне пројекције најбољих филмских остварења 20. века, а потом се након пројекције одржавају и разговори где публика са модератором коментарише свој доживљај филма.

Концерт студената Камерне музике

Књижевно вече „Крвави Божић“ – Владимир Ђорђевић

 

Управо је изашао из штампе нови роман, крагујевачког драмског писца, Владимира Ђорђевића „Крвави Божић“ - исповест оца Василија. Роман о љубави према Богу, о љубави Бога према људима, о жртви за друге, о љубави према отаџбини, о истрајности у истини, о сукобима сила добрих и оних других, о јединству и слози, о спознаји и пропадању, о сузама радосницама и сузама покајничким, о челичењу и уздизању, о падању и васкрсењу.

„Моја класика“ Бојан Јовановић, хармоника

Концерт крагујевачког виртуоза на хармоници Бојана Јовановића "Моја класика" Извор-варијације на тему

Линк ка страници организатора: https://www.facebook.com/muzicki.centar

Изложба Горана Стојчетовића у СКЦ-у

Изложба Горана Стојчетовића „Још не свиће рујна зора“ отворена је у Галерији СКЦ уз присуство аутора и наступ хора Крагујевачко певачко друштво. Изложба ће бити отворена до 31. маја 2018.

ВИП КИНОТЕКА - Лепота порока

У оквиру пројекта Вип Кинотека крагујевачкој публици биће представљен један од бисера југословенске кинематографије, филм Лепота порока истакнутог црногорског редитеља Живка Николића. Пројекција дигитално рестауриране верзије филма Лепота порока из 1986. године заказана је за петак, 31. мај 2018. у 21:00 у КОНТАКТ Галерији СКЦ. Улаз је слободан.

Шумадијски Блуз и Џез Фестивал

Шумадијски Блуз и Џез Фестивал
Петак, 01. јуни и субота, 02. јуни, 2018. од 20:30 до 01:00
Башта Дома омладине
(Улаз слободан)

ПЕШЧАНИК - Премијера представе Академског позоришта СКЦ-а

Академско позориште Студентског културног центра обележиће завршетак сезоне премијером представе ПЕШЧАНИК, 2. јуна 2018, са почетком у 20 сати, у Сали ПМФ-а. Режију представе, као свој редитељски првенац, потписује Костадин Стојадинов.

Дечији концерт фолклора

Као и сваке године до сада, пред сам крај сезоне, најмлађи чланови Академског фолклорног ансамбла Светозар Марковић храбро освајају сцену и публици представљају све што су научили до сада - традиционалне игре и песме наше земље.

Концерт студената ФИЛУМ-а, лауреата међународних такмичења у академској 2017-2018. години

Књижевно вече „Домодржница“ – Ружица Васић

„Видите, ја не верујем да ће свет нестати ударом метеора или вишеструким пуцањем земљине коре. Свет ће, ако икада нестане, нестати због мира, хармоније и конформизма којем тежимо“… Први роман драматурга Ружице Васић

Концерт Војног оркестра Оружаних снага Словачке републике

Војни оркестар Оружаних снага Словачке републике наступиће 7. јуна у Холу Друге крагујевачке гимназије од 20 часова.

Концерт TУРИСТА у СКЦ-у

Туристи коначно долазе! Њихов први албум „Лево или десно“ је једно од најишчекиванијих издања у 2018. години, а прича о овом необичном бенду се за кратко време раширила као нешто најузбудљивије што се управо дешава на регионалној музичкој сцени.

Концерт групе "Fish in Oil" на летњој сцени СКЦ-а

Бенд "Fish in Oil" наступа 14. јуна са почетком у 22 часа на Летњој сцени СКЦ-а и тиме отвара сезону концерата на отвореном.

Kонкурс за ПРВИ ЦД

Студентски културни центар Крагујевац расписује конкурс за издавање првог албума ауторским бендовима, појединцу или ансамблу. Услов је да аутори немају званично издање у свом претходном раду. Предност имају аутори из Крагујевца.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com