Календар свих културних дешавања у граду

Август Мајнерт – пионир српског здравства

Изложба ће бити отворена у оквиру Дана чешке културе у Крагујевцу 2018.

Позоришна представа - ГОСПОЂА МИНИСТАРКА

Госпођа министарка, рече Нушић, догађа се у доба сусрета прошлога и садашњег века. Када бисмо могли да му поставимо питање да ли је очекивао да ће његови комади доживети да се изводе и на сусрету наредних векова, а и на основу онога што имамо прилике да спознамо кроз министарку бавећи се овим текстом, готово сам сигуран да би се насмејао и са сигурношћу потврдио да се ништа неће променити и да ће његов текст бити актуелан.

5. Интернационални фестивал камерне музике Convivium Musicum

Камерна музика ће се и ове године славити у Крагујевцу на јубиларном − 5. Интернационалном фестивалу камерне музике Convivium Musicum, који ће се одржати од 25. до 28. септембра 2018. године.

"Кинотека уторком" - 25.09.2018.

Филм „Последњи танго у Паризу“ Бернарда Бертолучија.

Позоришна представа - Цврчак и мрави

Позоришна представа - Цврчак и мрави

Позоришна представа - Нобеловац и ја

Позоришна представа - Нобеловац и ја

Свет фрагмената Ирене Николић

Лекар по образовању, сликар по вокацији, Ирена Николић је Крагујевчанка, која живи и ствара у Београду.

Концерт бенда Маниви

Маниви је млада кантауторка која води на пут право у центар доброг соул ритма. Позитивна енергија је карта за њен наступ, а изванредан бенд- сапутници који обећавају добру журку и вече пуно секси, соул вајба. Наступају по први пут у Крагујевцу 27. септембра на Летњој сцени СКЦ-а.

Разговор о филму – Верујеш ли свом компјутеру?

"Верујеш ли свом компјутеру?" је амерички документарни филм из 2018. који описује предности и, нарочито, опасности које прете од вештачке интелигенције.

КРАФ КОНТИНУИТЕТА - први дан

Први дан (петак, 28.септембар,2018.) - организатори: Удружење грађана „Миленијум“, Асоцијација НКСС (Независна културна сцена Србије) и Дом омладине Крагујевац.

Позоришна представа - Петар Пан

Позоришна представа - Петар Пан

КРАФ КОНТИНУИТЕТА - други дан

Други дан (субота, 29.септембар,2018.) - организатори: Удружење грађана „Миленијум", Асоцијација НКСС и Дом омладине Крагујевац.

Једноминутни танго - Горан Димић

Изложба и промоција књиге цртежа „Једноминутни танго“ аутора Горана Димића биће одржана у Галерији СКЦ у уторак 2. октобра 2018. у 20 сати. О радовима и књизи говориће Видосав Стевановић, књижевник. Изложба ће бити отворена до 17. октобра 2018.

ОБРЕНОВИЋИ У МУЗЕЈСКИМ И ДРУГИМ ЗБИРКАМА СРБИЈЕ – Ана Боловић, Александар Марушић

Циљ овог комплексног пројекта, којег су финансијски подржали Министарство културе и општина Горњи Милановац, јесте потреба да се евиндентирају, музеолошки, односно архивистички обраде, и у форми каталога објаве подаци о што већем броју предмета и докумената похрањених у фундусима најзначајнијих домаћих установа културе, а везаних за ову, још увек недовољно проучену, владарску породицу.

ОКТОХ

Октобарске музичке свечаности јесу дугогодишњи допринос култури сећања на невине крагујевачке жртве, страдале октобра, сада већ, далеке 1941.године у крагујевачким Шумарицама.

ОКТОХ, Српско-јеврејски хор ,,Браћа Барух"

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА

Концерт пијанисте Александра Синчука

Александар Синчук, истакнути руски пијаниста који важи за једног од најубедљивијих виртуоза данашњице, дипломирао је на Московском конзерваторијуму „Чајковски“, а данас наступа широм света у највећим концертним дворанама: Русије, Украјине, Бугарске, Шпаније, Француске, Италије, Португалије, Сједињених Држава, Израела, Аустрије, Немачке, Велике Британије, Данске, Луксембурга, Швајцарске, Марока, Турске, Јапана, Јужне Кореје.

Проширени предео Немање Лађића

Изложба „Проширени предео“ аутора Немање Лађића биће отворена у КОНТАКТ Галерији СКЦ у уторак 9. октобра 2018. године у 20 сати. Публика ће изложбу моћи да погледа до 31. октобра 2018. године.

ОКТОХ, Кипарски симфонијски оркестар

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА

ОКТОХ, Градски камерни оркестар ,,Шлезингер"

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА

ОКТОХ, Градски камерни хор ,,Лицеум" и Крагујевачко певачко друштво

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА

Вип Кинотека – Национална класа

Овог месеца у оквиру пројекта ВИП Кинотека, крагујевачка публика ће имати прилику да погледа специјалну пројекцију рестауриране верзије култног филмског остварења Горана Марковића из 1979. године „Национална класа“. Пројекција Марковићевог филма у новом квалитету слике и звука, биће одржана у понедељак, 22. октоbrа 2018. у КОНТАКТ Галерији СКЦ у 20 часова. Улаз је слободан.

ОКТОХ, Крагујевачки академски оркестар акордеониста

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА

Изложба – БОЛНИЦА СТОБАРТ

У периоду од априла до новембра 1915. у Крагујевацу је, као једна од хуманитарних мисија, боравила организована група медицинског особља и волонтера коју је предводила Мејбел Синклер Стобарт.

Концерт виолинисте Стефана Миленковића

Концертна сезона 2018 Музичког центра Крагујевац биће обогаћена на дан ове установе 26.децембра 2018 концертом реномираног светског виолинисте Стефана Миленковића. Карте по цени од 1000 динара ускоро ће бити пуштене у продају. Накнадно ћемо објавити места продаје карата.

Концерт виолинисте Стефана Миленковића

Концертна сезона 2018 Музичког центра Крагујевац биће обогаћена на дан ове установе 26.децембра 2018 концертом реномираног светског виолинисте Стефана Миленковића. Карте по цени од 1000 динара ускоро ће бити пуштене у продају. Накнадно ћемо објавити места продаје карата.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com