Књижевне вечери

Представљање књиге „Грађење Крагујевца од 1950. до 1990. године“ Верољуба Трифуновића

Књига „Грађење Крагујевца од 1950. до 1990. године“ Верољуба Трифуновића прати развој града у наведеном периоду стављајући акценат на његове кључне тачке.

Промоција књиге "Шумадијски анали"

У оквиру Октобарских свечаности, ИАШ Крагујевац промовисаће специјално издање часописа "Шумадијски анали". Ова број је осмишљен као зборник радова са науног скупа организованог у фебруару 2018. године - "Крагујевац - прва престоница модерне Србије 1818-1841 године".

Представљање романа "Повратак" Братислава Милановића

Роман "Повратак" је завршни део трилогије "Искупљење", чија су прва два дела "Крв и млеко" (2003) и "Незавршен портрет" објављени под заједничким насловом који сада носи и трилогија. Братислав Милановић је поред наведеног до сада објавио пет књига песама и пет књига прича. Бави се драмским стваралаштвом и стваралаштвом за децу. Године 2018. штампана је монографија "Братислав Милановић". Његова дела превођена су на француски, енглески, мађарски, пољски и словачки језик, а добитник је и неколиких награда.
У представљању романа, поред аутора, учествују и проф. др Часлав Николић и Александар Б. Лаковић.

Представљање књиге "Сећање једног авијатичара" Вељка Лековића

Књига "Сећања једног авијатичара" представља занимљиву визуру догађаја сагледану очима припадника авијације. Она је једна од издања објављених по Конкурсу који је расписала Установа културе "Кораци".У програму учествује аутор са гостима.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com