Књижевне вечери

„Витез библиотекар“ Машa Мехмедовићa, документарни филм и разговор са аутором

"Необичан витез – самопрозвани витез библиотекар који је самоиницијативно то одлучио бити, неуморно трчкара од библиотеке кроз врлети и беспућа до човека, ма где он био, он долази како би му уручио потребну књигу. Његова је мисија утицати на развој свести о значају библиотека, књига, читања… тај прилично шашави (?) човек, уједно и аутор овог документарца, притом не мари да ли ће његов напор бити узалудан, јер зна да је оно за шта се бори само по себи вредно напора. Нарочиту снагу дају му саговорници које открива на најразличитијим местима; њихове речи су му додатни ветар у леђа; те се здруженом снагом витешке акције и тих бритких речи настоје превладати врлети и беспућа у које је босанскохерцеговачко библиотекарство запало..."

Разговор о књизи „Раднички штрајкови и транзиција у Србији 1990-2015“, Наде Новаковић

Ова књига је резултат рада на пројектима "Labour Organizing in Serbia" фондације Роза Луксембург Штифтунг за Југоисточну Европу и "Структурне друштвене и историјске промене српског друштва у контексту европских интеграција и глобализације" подржаним од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а који се реализују у Институту друштвених наука у Београду.

Представљање велике едиције СРБИЈА 1914-1918

У промоцији велиеј едиције у којој је писано о Првом светском рату

ПУСТОЛОВИНЕ БАЧКОГ ОПСЕНАРА – Мирко Демић

У роману "Пустоловине бачког опсенара" наратор, педесетогодишњи отправник возова, бави се реконструкцијом животописа могућег претка Димитрија Вујића, главног јунака ове приповести, необичног човека, пустолова, каријеристе и лажова с половине 18. века.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com