Изложбе

Изложба Салона антиратне карикатуре "Крагујевац 2019"

Право на мир, слободу и срећу
Српско историјско памћење наводи да су људи које су рат, прогон, зулум, велике епидемије или неке друге недаће натерали да напусте свој дом и огњиште, са собом обавезно поносили кућни басамак, степеник пред улазним вратима, као памћење и могући темељ новог дома.

Годишња изложба Сталне галерије антиратне дигиталне уметности

Стална галерија антиратне дигиталне уметности је наставак и проширење традиционалне мејл-арт изложбе која је себи поставила циљ да најупечатљивији датум у локалној историји, а то је 21. октобар држи као кључну тему, како по одашиљању антиратне поруке, тако и по артикулацији обе стране те наше велике историје, а то је како страдалнички, тако и ослободилачки карактер његов.

Бесмртност ћу целу да дам за коначност једне речи-Из рукописног архива Оскара Давича

Библиотека шабачка је поводом обележавања 110 година од рођења и 30 година од смрти Шапчанина Оскара Давича припремила изложбу „Бесмртност ћу целу да дам за коначност једне речи“. Њена ауторка мр Соња Бокун Ђинић, а у осмишљавању поставке учествовали су и уметници из групе Комбинарт. Приказани рукописи сведоче о песниковом књижевном раду од педесетих до краја седамдесетих година прошлог века.

Простори душе, цртежи и слике Ненад Ристовић

ИЗЛОЖБУ ЋЕ ОТВОРИТИ ЗДРАВКО ВУЧИНИЋ, ИСТОРИЧАР УМЕТНОСТИ И ЛИКОВНИ КРИТИЧАР.

ДЕЛО ДУХОМ ПРОЖЕТО

Ко приљежније прати токове савремене Српске уметности, морао је запазити осетљиву уз то ненаметљиву сликарску личност Ненада Ристовића. Далеко од повишене температуре текућих догађања, на излагачкој сцени се појављује само онда кад има шта да каже и покаже. Ристовић је излагао самостално у престижним галеријским просторима и учествовао на замашном броју рецентних, заједничких смотри. То га је учинило познатим и признатим на текућој уметничкој сцени. Шта то одликује његов цртачки опус. Чиме се издваја?

Триколажа Шејма Фере

ТРИКОЛАЖА

На изложби су представљене три серије колажа који у континуитету настају од 2004. године: Четкице, колажи унутар паковања четкица за зубе; Матине програм, колаж као театар; Минут колаж, збирке и збрке масмедијских слика. Наслов “Триколажа“ подсећа на реч трикотажа: радионица где се израђује плетена роба; сличност је намерна.

КРАЈИШКИ ЛИКОВНИ САЛОН

На овој манифестацији, коју организује Удружење Срба из Хрватске "Никола Тесла" представљају се већ афирмисани аутори, али и тек свршени академци са простора Српске Крајине.

Изложба свећа и ручних радова младих без родитељског старања

Изложба свећа и ручних радова младих без родитељског старања

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com