Изложбе

„Фигуративно у збиркама Одељења за историју уметности Народног музеја Крагујевац,“ аутора Татјане Милосављевић, музејског саветника

Изложба се проблемски бави фигуративним као важним сегментом ликовне уметности, а на основу избора уметничких предмета из збирки Одељења за историју уметности.

ИЗЛОЖБА „БИЛА САМ ОВДЕ“

Обавештавамо вас да изложбу под називом БИЛА САМ ОВДЕ Видљиво-невидљиво ауторке Татјане Николајевић Веселинов можете посетити у Малом Ликовном салону Народног музеја Крагујевац од 3.9. од 19 часова, до 23.09.2020. године.

Отварање изложбе "На небу нема звезде да сија као ти" Ане Петровић

"Мотиви сеоског амбијента, у који смешта своју причу, нотом поетског, живим бојама, сликовитошћу и декоративношћу, појачавају поруке о значају и лепоти љубави о којој говори Ана Петровић. Својим сликама уметница истовремено исписује оду народној традицији и обичајима, али и искреним људским осећањима, која носе дозу дечије наивности. Свет села је за њу свет најлепших успомена, оаза сигурности и опуштања, недосањаних снова, извор мудрости. Ликовни изазов су живописне ношње, народни вез и мноштво детаља, који буде машту, како би се доживели пуноћа мириса и раскошна палета звукова, у атмосфери зачињеној духовитошћу, народским хумором и ведрином, на сликама Ане Петровић.

Отварање изложбе Удружења ликовних уметника Крагујевца КУЛТ

Удружење ликовних уметника КУЛТ представиће своје радове настале у току протекле године, а отварање ће, у зависности од епидемиолошке ситуације, пратити одговарајући програм.

Изложба фотографија Фото клуба Крагујевац

Изложба фотографија Фото клуба Крагујевац

Отварање изложбе скулпторских форми малог формата Николе Вукосављевића

Николе Вукосављевић, бивши професор, а својевремено и декан Факултета ликовних уметности у Београду, члан УлУС -а, ученик је чувеног вајара Јована Кратохвила. Такође, дугогодишњи је члан жирија међународног Бијенала минијатуре у Горњем Милановцу. Из широког тематског опуса уметника који се бави и израдом медаља и изузетан је портретиста, изложба представља издвојену целину, која третира тему рађања новог живота из учаурене матрице, оваплоћене у скулпторском изразу, што одговара тематском проседеу крагујевачког октобра. Изложбу ће отворити Радош Гачић, историчар уметности.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com