Изложбе

Изложба графике/ Фотопоступак на лишћу "Oblivion- Заборав" уметнице Дуње Станојевић

Oblivion / Заборав

Отварање изложбе руских илустрација за децу „Са художником кроз књигу“

Изложба "Са художником кроз књигу" део је пројекта "Чудесни свет бајки" који суфинансира Град Крагујевац, а реализују Удружење сународника и приајтеља Русије "Свет" и Руски кутак при НБ "Вук Караџић". Изложба садржи илустрације руских књига за децу и омладину од 19. до 21. века, а њени аутори су Александра Ђорђевић, Сања Живковић и Наталија Завирохина. Публика ће имати прилику да види и занимљиве детаље из живота датих руских илустратора.

Момо Капор - најлепше приче

На изложби ће се наћи око 40 слика као и амбијентална целина простора куће у којој је уметник живео и радио, од личне библиотеке, штафелаја, до комадног намештаја из куће у Небојшиној улици.

Изложба радова Зорана Рајшића ''Пост к'о вид''

Изложба радова Зорана Рајшића ''Пост к'о вид''

Најбоља школа на конкурсу "Доста су свету једне Шумарице"

На овогодишњој, 46.-ој по реду традиционалној манифестацији“ Доста су свету једне Шумарице“, стручни жири за избор најбољих ликовних радова ученика је поред награђених појединаца опет бирао школу са највећим бројем најквалитетнијих радова. Одабир овог пута је ОШ“ Бранко Ћопић“ из Београда .
Награђеној школи биће приређена изложба у Музеју „21.октобар“. Отварање изложбе је заказано за 17.децембар са почетком у 12 часова.

Отварање изложбе Владимира Стевовића Белуге

"Стевовићеве карикатуре не одликује екстремно изражавање, он се дакако подсмева, али то не чини иронично, подругљиво или саркастично, већ луцидно и од срца, пружајући тако прилику посматрачу да упозна саму срж његовог добродушног карактера.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com