Изложбе

Годишња изложба Сталне галерије антиратне дигиталне уметности

Стална галерија антиратне дигиталне уметности је наставак и проширење традиционалне мејл-арт изложбе која је себи поставила циљ да најупечатљивији датум у локалној историји, а то је 21. октобар држи као кључну тему, како по одашиљању антиратне поруке, тако и по артикулацији обе стране те наше велике историје, а то је како страдалнички, тако и ослободилачки карактер његов.

Изложба свећа и ручних радова младих без родитељског старања

Изложба свећа и ручних радова младих без родитељског старања

Изложба фотографија „Тиха места“, Ивана Арсенијевића

ИванАрсенијевић рођен је 1972. године уКрагујевцу. Дипломирао на Академији уметности БК у Београду, одсек фотографијау класи професора Милана Алексића. Школу Југословенског института зановинарство у Београду, одсек ТВ продукција, завршио 1994. године. Тренутно напостдипломским студијама на Факултету организационих наука у Београду, смерОдноси с јавношћу и мултимедијалне комуникације. Ради као уредник ликовног ифилмског програма СКЦ Крагујевац.

Изложба „АКАДЕМИК МИХАИЛО ГАВРИЛОВИЋ: историчар, архивист и дипломата“

Изложба о животу и раду Михаила Гавриловића (1868, Алексинац – 1924, Лондон), значајног историчара, доктора наука са Сорбоне, првог српског архивисте, тј. првог челника новоосноване Државне архиве Србије (1900), професора Универзитета у Београду, угледног и утицајног српског (и југословенског) дипломате на Цетињу, у Ватикану и Лондону, правог члана Српске краљевске академије и председника српског Црвеног крста у Лондону.

Отварање изложбе подводне фотографије Владимира Младеновића и предавање на ту тему

Отварање изложбе подводне фотографије Владимира Младеновића и предавање на ту тему

"Crvene noći u gradu koji ne spava'', grafike Rodoljuba Karanovića, dvadeset godina posle NATO agresije, originalno su i autentično svedočenje umetnika.

Графике истакнутог уметника Родољуба Карановића, настале су као израз људског бунта, уметничке ангажованости и дубоке мисаоне контемплације над безумном НАТО агресијом, двадесет година после. Сведене на знаковну симболику и игру плошних равни, представе са акцентима црвене, оранж и жуте у контрасту са црном и белинама, аутентичан су и оригиналан траг сећања на конкретна дешавања и појаве, препознатљиве у нашем колективном памћењу, иако им је уметност дала одлике општег, универзалног, готово апстрактног.

Отварање изложбе "Додир свиле" Весне В. Максимовић

Изложба Весне Максимовић обухвата њене радове на свили, те ће посетиоци имати прилику да виде разноврсне и интересантне мотиве, али и технике којима се ова уметница служи. .

Отварање изложбе "Људи који су мењали Србију - проф. Јован Ђ. Мирковић - музички педагог, библиотекар, космополита, филантроп и задужбинар"

Оставштина двопредметног професора гимназије Јована Ђ. Мирковића представља богатство у историографском и културолошком смислу. Монографија коју прати изложба о Јовану Ђ. Мирковићу сагледава задужбинарство и доброчинство у првим деценијама XX века с једне и пружа могућност широј јавности да упозна личност Београђанина (по месту рођења) и грађанина света (по сопственом избору) који је живео у Панчеву, Берлину, Прагу, Алексинцу, Крагујевцу... са друге стране.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com