КЛАСИКУ, ВОЛИМ ! концерт хора Дечјег културног центра Београд

Хор Дечјег културног центра Београд окупља талентовану децу предшколског и основно-школског узраста, која у области певања показују посебну надареност, креа- тивност и љубав према музици. Наступао је на многим манифестацијама и фестивалима као што су Радост Европе, Калемегдански сутони, Дечји сајам, Улица отвореног срца, Светосавска академија, Франкофонија…
Добитник је првих награда на републичким и међународним хорским фестивалима, као што су: ФЕДЕХО; Хорови међу фрескама; прве награде на Фестивалу Ћирило и Методије и Фестивалу Звучи Москва, у Русији; ГРАН ПРИ на Фестивалу Распеване пахуље у Босни и Херцеговини, а гостовао је са концертима у Француској, Мађарској и Швајцарској.

2013. године Хор ДКЦБ је издао свој први аудио ЦД под називом “Песме света”, 2015. други под називом „Како се слуша Мокрањац“ и трећи 2017. под називом „Мјузикли“. Овај хор је препознатљив по акустичним концертима у познатим дворанама- Коларчева задужбина, Сава центар, Павиљон Цвијета Зузорић, Дечји културни центар Београд, Народно позориште сцена Раша Плаовић. Хором диригује магистар музике Невена Ивановић.