ТКВ // графити уживо // Софа Кру + МКДСЛ // СКЦ

СКЦ организује дводневни стрит арт перформанс у недељу и понедељак, 15. и 16. јула на Летњој сцени.
Позната београдска графити уметница ТКВ (Тhe Краљица Вила) долази по први пут у Крагујевац, где ће оставити свој потпис на зидовима СКЦ-а.

недеља // 15.7.
17ч графити арт са ТКВ
21ч Софа Кру

понедељак // 16.7.
17ч графити арт са ТКВ
21ч МКДСЛ

Стони фудбал, пикадо и стони тенис су друштвене игаре које вас очекују на Летњој сцени СКЦ-а током ова два дана.

ТКВ (Тhе Краљица Вила) рођена је 1988. године у Београду. Након што је похађала Графичку школу, одсек за фотографију, наставила је своје формално образовање из области теорије медија на Факултету за медије и комуникацију на смеру комуникологија. Бави се стрит артом од 2004. године. Уметничку каријеру је почела са 16 година уз стенсил Амелије Пулен. Излагала је у ,,Француском културном центру" у Београду крајем 2017. и почетком 2018. ,,Културном центру Србије" у Паризу представила се прошле године на изложби ,,Face au Mur "(Суочи се са зидом). Излагала је у Културном центру ,,Град", галерији ,,БЛОК", а учествовала је и на Белефу, Данима Београда, Талент Зони и на ,,Belgrade Design Week". Сликала је у Врању, Пријепољу и Београду. Ауторка је календара ТКВ СТРИТ АРТ 2009. године.

ТКВ је добила посебно признање – нашла се у књизи ,,Women Street Artists: The Complete Guide" Ксавијера Тапијеса, међу 50 жена, најбољих стрит арт уметница данашњице.

Радови ТКВ настају интуитивно и представљају новооткривену слободу како за уметницу тако и за посматрача. Оригиналност, снажан колорит, експресивност и лепота су оно што привлачи пажњу на овим остварењима. Јавни простор користи ,,као место на коме се одвија чин стварања” и тиме, како објашњава, уједињује изложбени простор и своје лично виђење јавног у једно.