Душан Јевтовић Трио

Душан Јевтовић наступа на Летњој сцени СКЦ-а заједно са својим тријом, кога још чине Васил Хаџиманов и Асаф Сиркис, у петак, 13.јула са почетком од 22 часа.

Инспиративна сарадња двојице музичара, гитаристе Душана Јевтовића и пијанисте Васила Хаџиманова, проткана вештим Асафом Сиркисом на бубњевима, резултирала је звуком прогресивне музике са узбуђењем пост-џеза. Одабир да стварају без бас гитаре отворио је нове динамичне могућности и дозволио гитари и клавијатури слојевиту експресију - Василова предивна клавирска арпеђа служе као деликатни контрапункт Душановом свирању. Асафова изведба је спој прозрачности Џона Кристенсена и заводљиве моћи винтиж Били Кобама. Мини Муг Бас снажно заокружује Јевтовићеве лебдеће акробације и подржава Сиркисов бескомпромисни грув. Оргиналности и самоуверености овог пројекта допринело је размењивање индивидуалне енергије, доста међусобног слушања и креативно јединство. Друго интернационално издање Душана Јевтовића за њујоршког прогресивног џез издавача MoonJune може бити његово пресудно издање које ће заинтригирати све пратиоце гитариста: Џона Аберкромбија, Џона Фрушантеа, Дејвида Торна, Нелса Клајна, Џимија Хендрикса...

Цена регуларних улазница је 400 динара, а за студенте и ђаке је 200 динара. На дан концерта су ове карте 500 динара и 300 динара.
Уз купљен ЦД „Live at home“ улазница је 800 динара, а за студенте и ђаке 400 динара.

http://www.skckg.com/wsw/index.php?&p=164&pismo=cirilica&ni=1353&nd=1